logo BdT

Taller de cuina d’hivern a càrrec de Mercè Alabarce,
divulgadora “alimentació natural i energètica” mètode Montse Bradford.

not1

 

El curs de cuina que es va inaugurar el proppassat 30 de setembre amb la conferència “Cuina Saludable” consta de 4 tallers pràctics, un per cada estació, el segon dels quals “La cuina d’hivern” va tenir lloc el 30 de gener al Centre Satvas de Teià, centre col•laborador del nostre banc.

El menú consistia en: Crema de brocoli i civada, azukis amb carbassa, Blat sarraí amb verdures de temporada, Cruixent de llavors i fruita seca i infusió energètica per escalfar el cos i l’ànima.

Quan vam arribar ja ens esperava la Mercè amb tots els ingredients preparats. Ràpidament ens vam posar mans a l’obre, picant cebes, tallant verdura i pelant pastanagues mentre la Mercè ens alliçonava sobre el valor nutritiu dels aliments i ens feia veure la importància de munir bé l’organisme amb els nutrients necessaris per tal de tenir prou defenses per fer front als embats de les malalties més comunes d’aquesta època com ara grips i refredats.

A continuació vam anar a la cuina. Mentre unes remenaven la paella, tenint compte que la ceba agafés un to daurat sense enganxar-se ni cremar-se, les altres feien bullir les olles sota l’atenta mirada de la Mercè que anava fent advertències i ens donava consells ja que tota verdura té el seu punt de cocció i havíem de vigilar bé el rellotge per no passar-nos de temps.

Un cop tot els plats enllestits, vam parar la taula. Tots els plats eren tan bons que si haguéssim de triar-ne un, no ho sabrien dir. Vam repetir de tots i de tots, ens en varen llepar els dits. I és que, com diu la Mercè, uns aliments de primera qualitat, dedicació, amor a la cuina i bona companyia són els millors ingredients perquè qualsevol recepta surti bé.

Finalment la beguda energètica va posar punt i final a la trobada i ens vam acomiadar fins al proper taller, el de primavera!!