TROBADA A CALDES D’ESTRACH 7 DE FEBRER DE 2015

Caldetes 4

Amb motiu de la seva reunió trimestral, el dissabte 7 de Febrer, va tenir lloc a Caldes d’Estrac una trobada del Banc del Temps de dita localitat i de Cerdanyola del Vallès amb el Banc del Temps del Masnou. Hi varen assistir una vintena de persones, xifra inferior a la prevista a causa de les baixes d’última hora produïdes pels refredats, la grip i unes previsions meteorològiques molt adverses. No obstant això, a la nostra arribada a Caldes lluïa un bon sol encara que feia fred.

A la Casa de Cultura ens vam trobar amb la resta de companys i tots junts vam visitar la Fundació Palau, centre cultural que disposa de tres sales d’exposició permanent amb obres de Mompou, Isidre Nonell, Miró, Tàpies, ,Barceló i molts altres. Menció especial mereix l’espai Picasso amb un conjunt molt variat d’obres on es fa palès l’estreta relació d’amistat entre l’escriptor i el pintor malagueny. A continuació, vam pujar al Parc natural Muntanyà, antic jardí d’una luxosa casa que va comprar un indià en tornar de Cuba. Es un lloc ideal per passejar amb tranquil·litat gaudint de la gran quantitat d’espècies vegetals de què disposa. Des de dalt de tot vam poder admirar unes vistes meravelloses del municipi i dels seus entorns.

Després d’una curta passejada pel poble, vam tornar a la Casa de Cultura on s’havia habilitat un espai amb taules i on varem menjar de carmanyola, compartint amb els companys tot allò que cadascú s’havia dut de casa. Desprès del cafè, Josefina Altés ens va parlar sobre el paper tan important dels Bancs dels Temps en la societat actual, animant-nos a dur a terme aquest projecte sense defallir davant les dificultats. Volem agrair als companys de Caldes la seva hospitalitat i amabilitat amb què ens van tractar així com la tramitació d’una entrada gratuïta a la Fundació Palau i també el lliurament d’una entrada al Balneari de Caldes per fer ús, amb cita prèvia, de les seves instal·lacions.

A quarts de cinc de la tarda vam tornar al Masnou, amb la satisfacció d’haver gaudit d’una jornada ben plaent.